Hydina

H

Keď pozerám televízne noviny RTVS, vždy sa teším na záverečných 10, 15 minút.

Na príjemné správy, ktoré čiastočne obnovia moju vieru v ľudskosť.

Je 19:30 a ja už som rozžeravený do biela.

Nespôsobil to Trumpov nápad zvýšiť vekovú hranicu na kúpu niektorých zbraní na 21 rokov ako odpoveď na streľbu v škole.

Ani Kaliňák bagatelizujúci všetky problémy jeho ministerstva.

Tentokrát sa to podarilo slovenským chovateľom hydiny.

Vraj cena dovážaného mäsa je prinízka a likviduje ich.

Keď ju budú musieť znížiť aj oni, môžu to rovno zabaliť.

Aké roztomilé pýtanie si dotácií či daňových úľav.

Už menej roztomilé vyhrážanie sa – spotrebiteľom a štátu.

Najlacnejší môže byť vždy iba jeden, je zbytočné púšťať sa do týchto pretekov.

Čo tak vydať sa cestou kvality?

Nech slovenskí hydinári začnú ponúkať lepšie mäso ako konkurencia, ľudia sa radi zaplatia.

Nech sa v tej ich asociácii poskladajú na kampaň, v ktorej vysvetlia, prečo je slovenské kuracie mäso lepšie ako zahraničné.

Nech sa inšpirujú HYZOU, ktorej sa darí: predávať a nepredávať za poľské ceny.

Nech využijú jedinečnú príležitosť doby, v ktorej ľudia chcú kvalitu, BIO je pre nich kultom a radi si za to priplatia.

Rozumiem, to by znamenalo pracovať.

Tvrdo a zrejme dlho.

Na Slovensku je populárnejšie hľadať dôvody, prečo sa niečo nedá.

Pritom nájsť rovnaký počet spôsobov, ako sa to dá, zaberie rovnako veľa času.

Mne to trvalo tri sekundy.

Problémom je, že by sa do toho musel niekto pustiť, a to už je časovo náročnejšie.

A hlavne pracnejšie.

o autorovi

Tomáš Turek

Každý deň na mňa skáču inšpirácie: pri nákupe tekvice na trhu, pri čakaní na úrade, pri hľadaní páchateľa mačacej grcky na podlahe.

Naše stretnutia sú intenzívne a inšpiratívne. Na knihu to nie je a v zásuvke by zhnili.

Preto tieto podnety učešem, oblečiem im najlepší oblek, streknem trochu pitralónu na krk a vystavím ich do vitríny.

Kochajte sa.

pridaj komentár